Cutie in forma de tort

petroschi-bianca-110
Papier mâché, una dintre cele mai grozave inventii ,de mare ajutor pentru toti cei care iubesc sa creeze,indiferent ca sunt profesionisti sau amatori.Este bine stiut ca obiectele blank din papier mache,pe care le gasiti acum in magazine,sunt realizate manual.Puteti citi informatii interesante despre istoria papier mache ,accesand link-ul urmator:

About papier mache

Petroschi Bianca (1)

Va arat astazi ,cum se poate infrumuseta o cutie blank din papier mache,oferindu-va cateva informatii legate de metoda de lucru,din varianta prezenta.

Petroschi Bianca (2)

Am folosit culori acrilice,pentru fond,combinand nuantele pale alese de mine,din paleta violet -turquoise.Este bine sa stabiliti din start gama cromatica pe care doriti s-o abordati.Va recomand sa folositi culori care au putere mare de acoperire inca de la primul strat.Nu este indicat sa dati prea multe straturi ,deoarece ,stratul poate deveni prea gros,si puteti avea surpriza ca nu mai intre capacul.

Petroschi Bianca (3)

Incepeti prin a da stratul de culoare pe toate bazele.Dupa ce ati terminat,puteti vopsi capacele,incepand cu cel mai mare,pana la cel mai mic,iar pe masura ce vopsiti,lipiti bazele de capace cu un adeziv puternic .

Petroschi Bianca (4)

Petroschi Bianca (5)

Petroschi Bianca (6)

Petroschi Bianca (7)

Cartonul umezit are tendinta sa se deformese,de aceea este bine sa lasati ,imediat dupa uscare ,toate capacele in baza,pana a doua zi,adica pana la uscarea completa si in profunzime a cartonului.Abia a doua zi puteti manipula capacele ori de cate ori doriti,fara sa riscati deformari sau zgarierea vopselei.

Petroschi Bianca (8)

Petroschi Bianca (9)

Am folosit un sablon pentru decorare,ideale fiind sabloanele pentru borduri.Puteti lucra simplu,folosind culori acrilice,sau cu pasta de structura,pentru decor in relief ( 3D).

Petroschi Bianca (10)

Petroschi Bianca (11)

Petroschi Bianca (12)

Se pot face retusuri ulterioare cu pensula,in caz ca nu a iesit o sablonare perfecta.

Petroschi Bianca (13)

Petroschi Bianca (14)

Petroschi Bianca (15)

Petroschi Bianca (16)

La final,am atasat flori ,unele realizate din hartie,cu ajutorul unui perforator,iar altele ,decupand cercuri din atlas si organza,de diferite dimensiuni,arzand marginile la o lumanare ,si asezand mai multe straturi una peste alta,de la mare la mic.Straturile sunt cusute intre ele ,iar in mijlocul stratului superior am aplicat margele.

Petroschi Bianca (17)

Petroschi Bianca (18)

Petroschi Bianca (19)

Petroschi Bianca (20)

Petroschi Bianca (21)

Petroschi Bianca (22)

Petroschi Bianca (23)

Petroschi Bianca (24)

Petroschi Bianca (25)

Petroschi Bianca (26)

O cutie astfel realizata ,poate fi un suvenir deosebit ,si poate fi folosit in diverse ocazii speciale: onomastici,aniversari,botezuri,nunti,celebrari sau alte evenimente importante din viata.

Reclame

2 răspunsuri la „Cutie in forma de tort

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s